Oude en nieuwe bekenden - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Merel Titshof - WaarBenJij.nu Oude en nieuwe bekenden - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Merel Titshof - WaarBenJij.nu

Oude en nieuwe bekenden

Door: Merel

Blijf op de hoogte en volg Merel

15 Augustus 2011 | Oeganda, Kampala

Lieve lezers en lezeressen,

Onwijs sorry dat ik jullie zo lang heb laten wachten op een nieuw berichtje. Maar ik vraag mij serieus elke keer af of we qua stroom een nog lager dieptepunt kunnen bereiken: Het antwoord is ja.
We hebben nu teveel volt waardoor de stroom er continue doorklapt. En als er wel stroom is moet je gewoon uitkijken met het dichtdraaien van de kraan in de douche want je krijgt keer op keer een flinke schok. Lekker dus!

Weer veel gebeurd in de afgelopen dagen… wauw! Zaterdag ben ik met Auntie naar Bombo geweest. We waren eregasten van Brother Francis, een Indiaase broeder waar ik heel goed mee over weg kan. Het was een super geslaagde dag. Eerst hebben we een kerkdienst bijgewoond, ja dat hoort er bij hier! En daarna hebben we een uitgebreide rondleiding gehad. In Bombo is een scholencomplex, voor secondary en vacational school. Een groot aantal van ‘onze jongens’ zit daar op de vakopleiding, en die komen in de vakantie naar huis. Het mooiste was dus ook dat we aan het einde van de dag een hele club jongens mee naar huis mochten nemen. Ik was in 2009 voor het laatst in Bombo, dus het was leuk om na twee jaar een beetje een vergelijking te kunnen maken. Wat is die school gegroeid! Heel professioneel geworden, prachtig verzorgd complex en tevreden studenten, wat wil je nog meer!

We hebben trouwens een nieuwe priester, voor vast! Hij komt Father Richard bijstaan in de aankomende jaren omdat dit tehuis zo waanzinnig groeit. Hij heet Father Jean Marie, komt uit Congo, noemt bier airtime (beltegoed, en zonder beltegoed is het lastig communiceren…), en is su-per grappig. En heel erg zorgzaam, heel erg lief en kan super met de kinderen overweg, omdat hij eerder in Bombo werkzaam was. Ik snap nu waarom mensen zo dankbaar zijn voor het feit dat hij nu bij ons is. Dit wordt prachtig, zeker als Father Richard morgen terug komt.

Maar helaas (of Eh Bambi, zoals de Oegandezen in Luganda zeggen) heb ik een andere oude bekende op visite: Malaria. Geweldig. Maar nu in combinatie met een bacteriële infectie die mijn witte bloedcellen door elkaar schijnt te husselen. Ik weet niet precies hoe het zit, maar ik ben er knap slecht van. Geen honger, alleen maar heel erg dorst, en zo traag als een malle door de pillen. Veel slapen dus, en veel vitamines (ik moet van Father Jean Marie elke dag een hele ananas wegwerken… HELP). Het komt allemaal goed hoor, in de kliniek waren ze heel erg lief, en ik ben door een hele knappe dokter opgevangen toen ik in de wachtkamer flauw viel. Weer een paar nieuwe ervaringen er boven op dus. Maar het komt vanzelf goed. Ik slaap veel, en ga morgen veel rusten zodat ik ’s avonds mee kan naar het vliegveld, Father Richard ophalen.

De kindjes zijn trouwens geweldig lief… Auntie, hoe is het met je, Auntie wil je wat drinken? Auntie we komen een liedje voor je zingen. In bed liggen was nog nooit zo enerverend. En er steeds toch even uit, gezellig met een stelletje kinderen om de kolenstoof zitten. Het is hier nu takkekoud, met heeeeel veel regen. Lekker herfstig dus.

Maar ik moet er nu een eind aan breien, ik mag niet slapen voor ik mijn bord leeg heb gegeten (en dat duurt een uurtje of twee, gezien mijn geweldige eetlust), net als vroeger, hahaha!
Dus eten en pilletjes slikken, en dan HUP naar bed.

Lieve mensen, tot snel!
xxx Merel

• 15 Augustus 2011 - 18:44

Rony:

Hej lieverd!

We hebben net nog uitgebreid gesproken! Maar wil je toch nog even laten weten dat ik het allemaal super vind wat je allemaal doet!

Liefs en een dikke knuffel!

Ps. Kan niet wachten op een avondje bios en een heerlijk wijntje

• 15 Augustus 2011 - 20:41

Sjasja:

hey lief, wat erg dat je nu weer met malaria zit (ligt eigenlijk). wel lief dat de mensen om je heen goed voor je zorgen. fijn dat je weer naar bombo kon, en gaaf om te horen dat het daar zo goed gaat. die nieuwe father lijkt me wel geweldig. en natuurlijk fijn dat father richard morgen terug komt. ik hoop dat het je goed genoeg gaat om mee te kunnen naar het vliegveld, maar pas wel goed op jezelf, en vermoei je niet te erg. je gezondheid gaat nu even voor.
    zorg goed voor jezelf! ik bel je deze week nog even om te horen hoe het met je gaat. groetjes en duizend xxxjes, sjas

• 16 Augustus 2011 - 10:21

Je Tante Uit Losser:

Hoi Mereltje, nou wat zielig voor je dat je weer malaria hebt en je niet fit voelt. Maar gelukkig dat je zo goed verzorgd wordt. Wat lief van de jongens dat ze voor je zingen enz. Daar word je best vrolijk van lijkt me. Wij zijn een weekje naar Lübeck en Rügen geweest. Het weer was knudde. Ook regen met af en toe
    mooie momenten. Al met al hebben we toch een hele mooie vakantie gehad. Een hoogte punt was een boottocht op zee met af en toe hoge golven. Er was een familie aan boort en die wierpen rozen in zee voor overleden ouders. De kapitein blies toen op de trompet. Best bijzonder om mee te maken.Lieve Merel, ik zou zo zeggen geniet ze en tot de volgende mail. Heel veel liefs en knuffels, ook van je oom, je tante Alma.

• 17 Augustus 2011 - 10:12

Anne-Lot:

Hee Schat!
    Wat een geweldige verslagen weer! Fijn om te zien dat je het zo naar je zin hebt! Je moet wel weer terug komen hoor ;)! Wat een ellende dat die Malaria weer terug is gekomen, maar verlicht vast door te hebben gezien hoe goe dhet daar in Bombo gaat! Gelukkig ben je weer over 14 dagen terug! Dan gaan we heel snel een drankje doen :D! Heel veel succes daar nog en beterschap met de Malaria!
    Veel Liefs,
    A'lot

• 28 Augustus 2011 - 21:30

Mam:

Oude en nieuwe vrienden maar ook een vriend die je niet zo dringend
    weer hoefde te zien. Aan de andere kant is het goed dat hij je in Oeganda opzoekt en niet nog als je al in Nederland bent.
    Voor zover ik het kan beoordelen wordt je in Oeganda uitstekend behandelden dat is een grote geruststelling. Ik ben vooral blij dat je ondanks vriend Malaria toch de dingen hebt kunnen doen waar je je zo op verheugde. Tot snel en een dikke kus van Mam